Matto leipäpusseista

muovimatto2

Olen jonkun aikaa sitten aloittanut

leipäpussien

leikkaamisen 1-2 cm suikaleiksi ja kokeillut virkata niistä numero 5:n koukulla mattoa.

Ensin teos kiemurteli ja oli hankala, mutta nyt se on asettunut suoraksi ja kyllä siitä taitaa matto tulla !

Suikaleiden leveys täytyy sovittaa niiden paksuuteen koska muoveissa on eroja. Paksun muovin voi leikata kapeammaksi. Kannattaa vetää hieman testimielessä, sillä jotkut muovit repeävät helpommin. Silmukoina ne ovat silti kestäviä. Voit erottaa raidoista joitain tuttuja merkkejä kuten Reissumies ja Karppinen… heitin sekaan yhden terveyssidepaketin muovinkin ! Se oli itseasiassa hyvää laatua; sitkeää muovia. Jotkut suikaleiden päät työntyvät näkyville mutta ne voi siistiä pois lopuksi, olen tehnyt liitoksiin solmut joten ne pitävät kyllä.

Jos ajattelee värejä, voi keräillä tutuilta tietyn värisiä pusseja tai säästää ullakolta poistuvat jätesäkit ja ylimääräiset muutkin muovipussit.

Muistan vanhojen sukulaisten tehneen joskus 1970-luvulla mattoja maitopusseista kangaspuilla ! Ne olivat sileitä. ( Maitoa oli myyty muovipusseissa ainakin Helsingissa joitain vuosia mutta sitten siirryttiin tölkkeihin. )

Teen luultavasti tiskipöydän viereen suunnilleen 1 m x 60 cm kokoisen. Matto litistyy käytössä niin että reiät painuvat umpeen.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Matto leipäpusseista

  1. No tässähän on mainio idea. Leipäpussit ja muut ”pakolliset” muovipussit saa hyvään käyttöön. Otan tästä idean käyttöön 🙂 kiitos

    • Eikö ? Kunhan vaan en alkaisi miettiä kaupassa leipiä ”sillä silmällä” eli minkä värisissä pusseissa ne ovat…! Onneksi sukulaiset ja tuttavat ostavat väistämättä joskus eri värisiä pusseja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s