VAPAUTA KIRJOJA – BOOKCROSSING !

Idea on tällainen:

BOOK CROSSING

BOOK CROSSING

( bookcrossing -sivuilta    Tervetuloa BookCrossingiin.  )

Hei lukija!

Olen rekisteröinyt tämän kirjan BookCrossing.com-sivustolle, jotta voin seurata minne se menee, kuka sen lukee ja mitä kirjasta ajateltiin. Ole ystävällinen ja mene osoitteeseen http://www.bookcrossing.com/123-1234567 ja tee päiväkirjamerkintä, ja anna sitten kirja jollekulle toiselle joka antaa sille arvoa. Me kaikki voimme seurata tämän kirjan matkaa ja kuulla ihmisistä, joita se matkallaan kohtaa!

Kiitos!

Päästä sitten luovuutesi valloilleen ja vapauta kirja! Ei ole mitään tiukkoja tai tarkkoja sääntöjä siitä, miten kirja tulee vapauttaa, mutta käytä maalaisjärkeä äläkä vapauta kirjoja paikkoihin, joissa ne voivat aiheuttaa harmia (lentokentillä ja lentokoneissa ollaan erityisen varuillaan harhailevien esineiden suhteen). Mieti sen sijaan, millaisissa paikoissa ihmiset hidastavat vauhtiaan ja katselevat ympärilleen – puistonpenkit, ravintolat, supermarketit, pukuhuoneet, turistipysäkit, junat, patsaat, tai … yllätä meidät!

Käyttäjänimesi näkyy kaikille BookCrossing-sivustolla. Voit käyttää oikeaa nimeäsi tai keksimääsi käyttäjätunnusta, kunhan se ei ole jo toisen jäsenen käytössä.

Book Crossing
Book Crossing
Vaihe 1. Merkitse
Rekisteröikirjasi ILMAISEKSI! Anna kirjallesi yksilöllinen BookCrossing ID-tunnus (BCID).Tällä BCID-numerolla voit seurata kirjaasi missä tahansa se kulkee. Ajattele tunnusta passina, jonka avulla kirjasi matkustaa maailmassa eksymättä!
Tässä muutamia tapoja, miten voit merkitä kirjasi:
Lataa ilmaisia BookCrossing-kirjaetikettejä ja tulosta ne tietokoneeltasi tarrapaperille. Tilaa kirjaetikettejä etikettikokoelmistamme (kuten tästä Taidesarjastamme). Luo itse persoonallisia kirjaetikettejä Kirjaetiketti-ohjelmalla käyttämällä haluamaasi omaa kuvaa ja viestiä (jopa omalla kielelläsi!).
Siirry vaiheeseen 2: Jaa

Vaihe 2. Jaa
Nyt on aika antaa sen mennä!Olet merkinnyt kirjasi ja se on valmis matkustamaan ympäri maailmaa. Tässä muutamia eri tapoja, miten voit jakaa kirjasi:
Anna pois. Anna kirja ystävälle, uppo-oudolle, oudolle ystävälle tai ystävälliselle oudolle! Voit löytää jonkun BookCrossing-yhteisössä, joka etsii sinun kirjaasi ja voit pelastaa hänen päivänsä lähettämällä kirjan hänelle. Näitä erityisiä menetelmiä kutsutaan ”kontrolloiduiksi vapautuksiksi”, koska tiedät kirjasi seuraavan määränpään. Vapauta se villisti. ”Villi vapautus” (jota monet bookcrossaajat niin rakastavat): tällainen jakaminen on vähän kuin linnunpoikanen lentäisi pois pesästään tai lähettäisit lapsesi yliopistoon. Kirjasi ei halua käyttää elämäänsä kirjahyllyssäsi pölyttymässä, vaan se haluaa päästä ulos ja koskettaa muita lukijoita! Jätä siis merkitty ja laputettu kirjasi puistonpenkille kesäisenä päivänä, rautatieasemalle, suosikkikahvilaasi – sen todennäköisesti löytää joku toinen ilahtunut lukija. Tule sitten takaisin ja lue kirjasi uusista seikkailuista! Ole luova! BookCrossaajilla on lukemattomia eri tapoja vaihtaa kirjoja ja luoda uusia yhteyksiä! He voivat perustaa virallisen BookCrossing vapautuspaikan (Official BookCrossing Zone, lyhennetään OBCZ), joka on fyysinen paikka, jossa kirjat säännöllisesti vapautetaan ja napataan. He voivat aloittaa kirjaringin (bookring), kirjasäteen (bookray) tai vaikka kirjalaatikon (bookbox), jotka kaikki ovat kontrolloituja vapautustapoja kierrättää kirjoja ryhmän jäsenille. Monet tekevät ”toivelistoja” saadakseen kirjoja, joita he haluaisivat lukea. Suosittelemme sinua liittymään nyt, vapauta kirja ja sukella BookCrossingin ihmeelliseen maailmaan.
Siirry vaiheeseen 3: Seuraa

Vaihe 3. Seuraa
Katso, missä päin maailmaa kirjasi kulkee ja kuka lukee sitä!Kun olet merkinnyt ja jakanut kirjasi, seuraa sen seikkailuja.

Kun joku toinen lukija löytää kirjasi, hän voi syöttää kirjan BCID-tunnuksen BookCrossing.com-sivustolle ja ilmoittaa, että se on napattu. Voit seurata kirjasi päiväkirjamerkintöjen avulla missä kirjasi on, kuka lukee sitä nyt ja mihin se menee seuraavaksi. Joillakin kirjoilla on taipumus pysyä yhdellä alueella, kun taas toiset todella matkaavat! Kirjasi voi koskettaa lukijaa, jota et olisi muuten koskaan tavannut, tai se voi vain liikkua ystäviesi keskuudessa.Tätä kirjoitettaessa yli 850 000 aktiivista BookCrossingin harrastajaa ovat yhdessä rekisteröineet lähes seitsemän miljoonaa kirjaa, jotka ovat matkustaneet ympäriinsä 130 maassa! Kuvittele kirjasi mahdollisuuksien maailma, kun olet merkinnyt ja jakanut sen. Aloita jo tänään!

Tervetuloa BookCrossingiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s